Accessibility Tools

Skip to main content

Årsmøte 2017 og valg av ny leder

Kystlaget Fredriksverns årsmøte 2017 nærmer seg.

Kystlaget vårt, som er organisert under Forbundet Kysten, arbeider for å beholde noe av den verdifulle historien vi har, og unngå at den blir sanert til fordel for historieløs utvikling. Mye av vår aktivitet sirkler naturlig nok rundt arven av vår båtbyggertradisjoner, og vår kjære sjektekanal har fått stor oppmerksomhet over det ganske land de siste årene. Kystlaget har restaurert og driver Stavernsjekta Z-96 fra 1944 som representasjonsbåt. Dessuten er vi involvert i driften av tre fyrstasjoner som gir stor glede for mange. Svenner, Stavernodden og etterhvert Tvistein fyr gir unike muligheter for overnatting i et historisk og naturnært miljø.

Siden vår nåværende leder ikke står til gjenvalg, søker kystlaget nå en ny leder.

Larvik Kommune har inneværende år vedtatt å utrede et Kystkultursenter i Fiskernes hus i Stavern. Et slikt senter vil være en uvurderlig ressurs for å holde den fantastiske samlingen av trebåter ved like, samtidig som det kan gi rom til mange andre kystrelaterte virksomheter, på ideell basis. Ungdomsarbeid, tradisjon og håndtverk er bare noen stikkord for mulighetene ved sjektekanalen. Derfor er det viktig at Kystlaget fremstår samlet og under en god og aktiv ledelse.

Ønsker du å bidra til å sikre fremtiden til kystkulturen i Stavern? Bli med og gjør en innsats slik at vi fortsatt kan ha Norges flotteste samling av tresjekter, tre flotte fyr og et aktivt kystmiljø. Aktiviteten vår i de nærmeste årene vil sette spor etter seg i generasjoner, det er nå vi har muligheten til å samle kystkulturen i havnemiljøet i Stavern.

Drivergruppa på Svenner trenger også en ny representant fra Kystlaget Fredriksvern, dette er en oppgave for den praktiske, men også som gir muligheter for fantastiske naturopplevelser.

Er du interessert i å ta et tak for kystkulturen, send en mail til Brit Stensgaard brit-and@online.no eller Lars A Solberg, allsidiu@online.no. Vi kan nås på telefon også, Brit på 99 25 43 22 og Lars på 95 84 03 03.
Kanskje det er lettere å få innsikt i hva jobben går ut på i en samtale?

[widgetkit id=69]