Accessibility Tools

Skip to main content
Lysglimt fra Svenner

Lysglimt fra Svenner – Mars 2018

Hei fyrvenner !

Igjen er det tegn rundt oss som viser at det blir vår denne gangen også. Vi ser frem til late men også arbeidsomme dager i deilig sommervær på vårt kjære fyr.
Denne vinteren har vært vanskelig for fyrbesøk på grunn av mye vind og glatte svaberg, så dugnadsturene har vært noe risikable. Vi har imidlertid fått til så mange turer at det meste er på stell, og etter pinsedugnaden er vel alt klart for sommerens bruk.

Noen av oppgavene i høst og vinter har vært maling utvendig, skiftet kledning og vindskier og malt gavlvegg på uthuset og lagt lys i ny snekkerbod. Evighetsoppgaven med reparasjon og maling av vinduer fortsetter på fyret og malerverkstedet på Gokstad, dette i tillegg til vanlige vedlikeholdsoppgaver.
Vi har også mange oppgaver som gjenstår, som innvendig maling i reserven og vokterboligen, skraping og maling av bakveggen på uthuset, og den årlige jobben med opprydding og vasking i alle bygninger.

Vi håper og tror at det vil komme mange på pinsedugnaden i år som før.
Vi i drivergruppen ønsker at flest mulig bruker Svenner, enten det er dugnad eller rekreasjon. Det er fullt mulig å kombinere dette.
Drivergruppen har som før satt opp en detaljert liste med gjøremål til folk som vil ut på tilfeldige dugnadsbesøk i helgene. Folk som kommer for dugnadsarbeid utenom utleiesesongen kan bo på fyret, det er bare å ta kontakt med bookingansvarlig Jens Gaarder på
booking@svenner.info for nøkkel.

Lysglimt fra Svenner

Også i år trenger vi vertskap i utleiesesongen, som i grove trekk er skoleferien. Vi har noen år hatt dobbelt vertskap, da dette har vist seg å være både nyttig og trivelig. Det er imidlertid fullt mulig å være et par, og at de har med venner som vil gjøre en innsats. Vertskapene bor i hvert sitt hus med mange sengeplasser. Oppgaven som vertskap er ikke vanskelig eller spesielt arbeidsomt, og det vil bli gitt opplæring og info av drivergruppen og avtroppende vertskap.

Velkommen til en fin sommer på en fantastisk plass !

Hilsen Kaare Jansen
Leder Svenner Fyr Kystled
Mobil 900 33 487
kaare.jansen@sfjbb.net