Accessibility Tools

Skip to main content
Serine

Øgårdensjekta «Serine»

SerineØgårdensjekta «Serine» ble donert kystlaget sommeren 2003 og ble fraktet i triumf – via Sør i Ommane og Svenner – til Stavern. Også denne sjekta har originalmotoren, en 3,5 HK Sleipner, innmontert.

Skrapearbeidene begynte høsten 2004 og har fortsatt denne vinteren. En erstatnings-Sleipner med rearstart og hel topp er anskaffet. Vi har tidligere etterlyst manifold til denne, men takket være våre venner i Sandefjord, ser vi mye lysere på situasjonene.

Vi har begynt på´n igjen høsten 2005 og alt inventar som skal ut, er ute og «skrapesyken» fortsetter. Inventar restaureres der det er mulig og vi ser fram mot gode økter for å få denne klassikeren i sitt rette element igjen.

April 2012: Arbeidet med Serine er i gang igjen. Øvre bordgang er prøveoppsatt. Den skiftes i sin helhet. Videre blir det fintilpassing og klinking. Så blir det delvis utskifting av flere borganger, mens vi gruer oss til å skifte kjølen……

Mai 2012:Arbeidet med øvre bordgang går videre. Her er noen bilder av jobben.

Juni 2013:Flere bordganger er blitt skiftet på Serine gjennom vinteren. Det vurderes om det er flere bordganger som må skiftes. Det er også mange spant som må byttes.

[widgetkit id=49]